Dorostenci postupují do čtvrtfinále, v rozhodujícím utkání přehráli Vítkovice

Dorostenci si po třech letech zahrají čtvrtfinále! V rozhodujícím klání proti Vítkovicím se brzy dostali do vedení a byli celou dobu k výhře blíž. Postupně si vypracovali čtyřbrankové vedení, dva góly navíc padly v oslabení. Nejvíce se na kanonádě podílel Tomáš Pilát, který zaznamenal dva góly a asistenci. Hosté sice v závěru druhé třetiny snížili, hned po přestávce však zase inkasovali a ke comebacku se ani nepřiblížili. Pro Vítkovice tak končí sezona, naopak ševci si zahrají čtvrtfinále proti Plzni.
OF3, ne 13.3.2022, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
5:1
(3:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Holba (Hamrla, Pilát), 13. Pilát (Hamrla, L. Heš), 17. J. Heš (L. Heš), 24. Šišák, 43. Pilát (Urban, Holba) – 40. Chlán (Štiak, Bialy). Rozhodčí: Vrba – Kučera, Peluha. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 176. Střely na branku: 32:44. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Uherek – Kotala, Řezníček, Hamrla, Kopřiva, Špaňhel, Šišák – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek.

Smolka – Fibigr, Kalandra, Chaloupka, Bialy, Man, Lazár, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Štiak, Chlán, Žídek.

První třetina začala pro žlutomodré velice ambiciózně, zapálení hráčů bylo přímo neskutečné. V prvních pěti minutách díky tomu přišla první branka ve prospěch Beranů. O její uskutečnění se postaral Martin Holba, který bleskurychle využil nabyté první početní výhody svou střelou od levého kruhu. Berani nezaháleli a ve dvanácté minutě první třetiny si na svůj účet připsali další gól. Přízemní střelou do levého dolního rohu brány se prosadil Tomáš Pilát, který tak potrestal nevyužitou šanci soupeře.

Ani to ale ševcům nestačilo, což ukázali čtyři minuty před zazněním závěrečné sirény. Tento gól padl po ukázkové sourozenecké spolupráci bratří Hešů, a to dokonce při vlastním oslabení. Jako první se k zakončení chystal Lukáš, který byl ale v kritický moment faulovaný. Díky tomu se následně dostal k puku Jakub Heš, jenž se postaral o třetí branku na účet domácích, která perfektně zakončila skóre první třetiny.

Do druhé třetiny se Berani vrhli po hlavě. Díky tomu se mohli znovu radovat již po čtyřech minutách hry, kdy si na své konto připsali další gól, a to opět po vyloučení z vlastních řad. Tentokrát se jeho autorem stal kapitán Marek Šišák ze samostatného úniku. Přála mu ale i kapka štěstí, jelikož jeho zakončení dokázal ještě gólman zpomalit. V závěru třetiny pak přišla dvě zcela zbytečná vyloučení z řad domácích, což náležitě potrestal soupeř. Konkrétně jim byl Robert Chlán, který se prosadil pouhých sedmnáct vteřin před přestávkou, a dal tak ještě svým spoluhráčům naději.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy naplno a s velkým odhodláním, atmosféra byla napjatá. Brzy ale tuto náladu narušil pátým gólem Zlína Tomáš Pilát, a to pouhé tři minuty od úvodního buly. Téměř okamžitě potrestal zaváhání soupeře, který nedokázal ani z velkých šancí využít několik po sobě jdoucích přesilovek. Po zbytek třetiny už se ani jednomu z celků nepodařilo skórovat, a to i přes nespočet tlaků na obou stranách, ke kterým přispěly i dva tresty z kádru žlutomodrých.

Mladí Berani dovedli zápas do vítězství 5:1 a radují se z postupu mezi nejlepších osm týmů extraligy. Celou sérii zvládli poměrem 2:1 na zápasy. Ve čtvrtfinále, které se tentokrát hraje na tři vítězná utkání, se postaví Plzni. Série začíná ve středu na západě Čech.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): Chci hlavně pochválit tým, jakým způsobem k tomu zápasu přistoupil a jak disciplinovaně jsme ten zápas zvládli. Jediné, co mě mrzí, je množství vyloučení. Na druhou stranu bych zas chtěl pochválit hráče za efektivitu v celém zápase, čímž jsme utkání rozhodli na svou stranu. Samozřejmě jsme rádi za postup. Soupeř byl těžký, sérii hodnotím jako velmi vyrovnanou. Byli jsme tím šťastnějším týmem a potvrdili jsme výhodu domácího prostředí.

Fotogalerie